Selecteer een pagina
Zone (0)30: foto’s uit Utrecht en Berlijn

Twee fotografen, twee steden, twee straten en het kengetal 030. Fotografen Sahar Roumiz en Rogier Alleblas gingen op zoek naar de verhalen van de bewoners van ’t Goylaan in de Utrechtse wijk Hoograven en de Utrechter Strasse in de Berlijnse wijk Wedding. Wie zijn zij? Waar komen zij vandaan? Was vroeger alles beter? Wat weten zij nog van de Val van de Muur?
Zone (0)30 gaat niet alleen over de mensen in de straat zelf. Het geeft een beeld van inwoners van twee Europese steden. Vanuit alle uithoeken van de wereld zijn mensen naar Utrecht en Berlijn gekomen. Op de vlucht voor wantoestanden in hun land van herkomst, op zoek naar een beter leven, op zoek naar nieuwe kansen. De wereld vind je terug in de straten van steden als Utrecht en Berlijn. Maar ook mensen die geboren en getogen zijn in de straat en die er nooit meer weg willen zijn geportretteerd.

De tentoonstelling Zone (0)30 werd geopend op zondag 8 november 2009 Tijdens het Berlijnfestival Niemandsland. Tijdens de opening werd het boek zone 030 gepresenteerd.

Deze zwart wit foto maakte ik in 1990 van een Amerikaanse die op restanten van de muur stond te hakken.